Detox kuur

Een detox kuur is de laatste jaren steeds populairder geworden. Voor veel mensen werkt een detox kuur namelijk heel goed om het lichaam te reinigen, en je daardoor energieker en gezonder te voelen. Het is echter niet verstandig om zonder kennis te beginnen aan een detox kuur. Voedingsconsulente en detox coach Desiree kan je helpen om op een gezonde manier een detox kuur samen te stellen.

Een detox kuur draait om het reinigen van het lichaam, zodat je als het ware met een frisse start kunt beginnen. Een detox kuur kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Wanneer je bijvoorbeeld wilt beginnen met afvallen kan een detox kuur een goede start zijn om het lichaam op te ruimen en deze meer energie te geven. Ook mensen met darmklachten kunnen veel baat hebben bij een detox kuur, omdat deze kuur de veelal verstoorde spijsvertering een moment van rust geeft.

Een detox kuur wordt bij Pura Vida Amsterdam altijd voor jou op maat gemaakt. Meestal wordt gebruik gemaakt van sappen, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Voor mensen die het niet zien zitten om een sap kuur te volgen kan een detox op basis van lichtverteerbare voeding worden samengesteld om een vergelijkbaar effect te bereiken. Ook een zuur-base detox kuur is een mogelijkheid die bij Pura Vida wordt aangeboden. Hierbij wordt een aantal dagen lang vrijwel alleen basenvormende voeding gegeten, zoals bijvoorbeeld de meeste groenten en fruit en sojaproducten.

Tijdens een detox kuur eet je op een aangepaste wijze. De precieze samenstelling van het menu verschilt per persoon, maar altijd geldt dat er een groot aantal producten niet gebruikt dienen te worden tijdens de detox kuur. Denk hierbij aan gluten, zuivel, suikers, frisdrank, zout, vlees, alcohol en koffie. Tijdens de kuur kun je het proces ondersteunen door voldoende rust te nemen, water te drinken en een bezoek te brengen aan de sauna. Bij Pura Vida Amsterdam bieden wij tevens een detox pakking aan die het natuurlijk ontgiftingsproces ondersteunt.

Voedingscoach Desiree is bekend met al deze vormen van detox kuren, en kan daardoor een menu samenstellen waarbij het lichaam op een gezonde wijze ontgift kan worden. Hierbij wordt niet alleen gebruik gemaakt van voeding en/of sapjes, maar ook de benodigde supplementen zoals bijvoorbeeld chlorella en psylliumvezels om het lichaam te reinigen. Geen twee kuren zijn hetzelfde, want iedere detox kuur wordt persoonlijk samengesteld.

Voedingsadvies

CADEAUBONNEN
Het is mogelijk een cadeaubon aan te schaffen bij Pura Vida. Dit kan voor elk bedrag.
Meer info: desiree@puravidabeauty.nl

VOEDINGSADVIES
Een persoonlijk voedingsadvies op basis van een huidanalyse en jouw huidige leef- en voedingspatroon. Na de intake is het verstandig om terug te komen voor een vervolgconsult. In een praktische check-up krijg je tips en adviezen en bespreken we je knelpunten. Ook kijken we samen wat voor jou het beste vervolgtraject is.
• intake 90 minuten - 92 euro
• vervolgconsult 60 minuten - 69 euro
DETOXKUUR
Breng je lichaam en geest terug in balans. Ik maak een persoonlijk detoxprogramma en begeleid je tijdens je kuur, zodat je een veilige en verantwoorde ontgiftingskuur doet.
• intake 90 minuten - 92 euro
• vervolgconsult 60 minuten - 69 euro
DETOXPAKKET
• intake 60 minuten - 69 euro
• compleet pakket inclusief intake - 349 euro